Naturligt glutenfri mjölmix
Recept av Anneli Bark
Smidigt och enkelt
Tillsätt färska ingredienser själv
Bra resultat varje gång
För 8 st scones behöver du:
60 g smör
250 g (2,5 dl) mjölk
250 g (1/2 paket) Lindroos bakmix glutenfria scones
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader över- och undervärme.
Häll 250 g mjölmix i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i bitar och nyp ihop det med mixen till en smulig massa.
Häll på mjölken och rör ihop med en slev till en kladdig deg. Låt vila i 3 minuter.
Lägg degen på ett bakbord lätt mjölat med glutenfritt mjöl. Rulla degen i mjölet och dela den i två delar. Rulla degarna till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Platta ut till runda kakor, ca 14 cm i diameter.
Skär två skåror i varje kaka som ett kors och nagga dem med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter tills de fått fin färg.
Servera sconesen nygräddade.
Ljust rismjöl, majsmjöl, bakpulver, pulveriserat psyllium, salt
Ytterligare information
Vikt
550 g
Näringsinnehåll
Näringsdeklaration per 100 g: Energi 1402 kJ / 335 kcal Fett 0,9 g varav mättat fett 0,1 g Kolhydrater 75,0 g varav sockerarter 0,6 g Fiber 2,7 g Protein 5,3 g Salt 2,2 g