Lindroos – Bakmix Scones 500g

49.95 kr

  • DKK: 38.53 DKK
  • EUR: € 5.17

Naturligt glutenfri mjölmix
Recept av Anneli Bark
Smidigt och enkelt
Tillsätt färska ingredienser själv
Bra resultat varje gång

För 8 st scones behöver du:
60 g smör
250 g (2,5 dl) mjölk
250 g (1/2 paket) Lindroos bakmix glutenfria scones

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader över- och undervärme.
Häll 250 g mjölmix i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i bitar och nyp ihop det med mixen till en smulig massa.
Häll på mjölken och rör ihop med en slev till en kladdig deg. Låt vila i 3 minuter.
Lägg degen på ett bakbord lätt mjölat med glutenfritt mjöl. Rulla degen i mjölet och dela den i två delar. Rulla degarna till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Platta ut till runda kakor, ca 14 cm i diameter.
Skär två skåror i varje kaka som ett kors och nagga dem med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter tills de fått fin färg.
Servera sconesen nygräddade.

Bäst före: 2026-01-30

16 i lager

Artikelnr: GBSC*516 Kategori: Etikett:

Ingredienser

Ljust rismjöl, majsmjöl, bakpulver, pulveriserat psyllium, salt

Ytterligare information

Vikt 550 g

Näringsinnehåll

Näringsdeklaration    per 100 g:
Energi               1402 kJ / 335 kcal
Fett                                          0,9 g
varav mättat fett                  0,1 g
Kolhydrater                         75,0 g
varav sockerarter                  0,6 g
Fiber                                        2,7 g
Protein                                    5,3 g
Salt                                          2,2 g