Lindroos – bakmix Lussebullar 500g

49.95 kr

  • DKK: 38.77 DKK
  • EUR: € 5.20

Naturligt glutenfri mjölmix – Recept av Anneli Bark på Glutenfriagodsaker – Smidigt och enkelt – Tillsätt färska ingredienser + saffran – Bra resultat varje gång

ill en påse mjölmix, 20 st lussebullar, behöver du:

50 g jäst för söta degar, 150 g rumsvarmt smör, 400 g (4 dl) mjölk, 1 st ägg, 1 g saffran, 40 st russin

Gör såhär:

Smula ner jästen i en degbunke.
Värm mjölken till 37 grader. Häll den över jästen och rör tills jästen löst upp sig.
Tillsätt saffran, det rumsvarma smöret i bitar, ägget och bakmixen och arbeta ihop degen i ca 5-10 minuter i hushållsassistent eller med elvisp med degkrokar. Degen ska vara kladdig.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med valfritt glutenfritt mjöl. Rulla degen i lite mjöl om den är kladdig så att den går lättare att baka ut.
Dela degen i 20 bitar och rulla ut till ca 25 cm långa längder. Snurra in ändarna åt varsitt håll som ett S. Lägg lussebullarna på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Tryck ner två russin i varje lussebulle. Pensla eventuellt med uppvispat ägg (kan uteslutas).
Grädda lussebullarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 minuter tills de fått fin färg.

Bäst före: 2026-01-30

Slut i lager

E-mail när varan är åter i lager

Artikelnr: GBLU*500 Kategorier: , Etikett:

Ingredienser

rismjöl, strösocker, majsstärkelse, majsmjöl, pulveriserat psyllium, hydroxipropylmetylcellulosa (SoftBake), salt, xantangummi

Ytterligare information

Vikt 600 g

Näringsinnehåll

Näringsdeklaration    per 100 g:
Energi             1466  kJ / 351 kcal
Fett                                          0,4 g
varav mättat fett                0,08 g
Kolhydrater                         80,9 g
varav sockerarter               26,2 g
Fiber                                        5,9 g
Protein                                    2,7 g
Salt                                          0,6 g