Ingredienser
Rismjöl 98%, vatten 2%
22.95 kr
Rismjöl – gott till pannkakor, kakor, baka bröd
Se receptförslag under fliken – recept
Bäst före: 2026-03-15
15 i lager
Rismjöl 98%, vatten 2%
| Vikt | 435 g |
|---|
| Näringsvärde / Næringsindhold per 100g: | |
| Energi: | 1459kJ / 343kcal |
| Fett/Fedt: | 0g |
| – varav mättat/ heraf mættet: | 0g |
| Kolhydrat/Kulhydrat: | 79,0g |
| -varav sockerarter/heraf sukkerarter: | 0g |
| Protein: | 6,8g |
| Salt: | 0,02g |
2 1/2 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl mjölk
2 dl vatten
4 ägg
Smör/olja att steka i
Blanda rismjöl, bakpulver och salt. Vispa i lite vätska i taget tills du har en slät smet. Vispa sedan ner äggen. Smeten är lite lösare än vanlig pannkakssmet, men det är helt i sin ordning. Hetta upp fett i en stekpanna och häll ner smet i pannan (ca 1 dl per pannkaka). Snurra pannan så att smeten rinner ut i ett jämnt lager. Du kan behöva vispa igenom pannkakssmeten efter en stund, eftersom den annars kan skikta sig. Stek snygga pannkakor på medelhög värme.