Naturligt glutenfri mjölmix – Recept av Anneli Bark på Glutenfriagodsaker – Smidigt och enkelt – Tillsätt färska ingredienser – Bra resultat varje gång
Till en påse mjölmix, 80 pepparkakor, behöver du:
100 g smör, 70 g (1/2 dl) ljus sirap, 75 g (3/4 dl) vatten, 1 st ägg, potatismjöl till utbakning
Gör såhär:
Smält smöret i en stor kastrull på spisen. Tillsätt sirap. Koka upp och låt koka i en minut.
Tillsätt vattnet och låt svalna.
Rör ner ägget.
Tillsätt mjölmixen och rör ihop till en deg. Slå in degen i plastfolie eller lägg den i en plastpåse. Tänk på att degen måste ha plats att svälla så vira inte in den för hårt. Låt degen vila i kylskåpet i minst ett dygn.
Kavla ut degen tunt i omgångar på ett bakbord mjölat med potatismjöl. Stansa ut kakor med pepparkaksmått och lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper.
Grädda pepparkakorna i mitten av ugnen i 200 grader i ca 5-7 minuter beroende på storlek.
Näringsdeklaration per 100 g: Energi 1412 kJ / 332 kcal Fett 0,23 g varav mättat fett 0,0,5 g Kolhydrater 79 g varav sockerarter 18 g Fiber 0,71 g Protein 2,75 g Salt 0,04 g